A Beáta Korcsolya Iskola 2007-ben kezdte meg működését akkor még Bea Ice Dance Team néven: három vállalkozó szellemű edző, Világos Beáta, Dobó László és Zentai Viktória korcsolyázni vágyókat toborzott. A kitartó munka és a sport szeretete már egy év után is komoly eredményeket hozott, mára pedig nem egy jégtáncos tanítványuk ért el országos és nemzetközi sikereket a korcsolyázás terén. Céljuk, hogy minél több mindenkivel – legyen fiatalabb vagy idősebb – megismertessék a jégen siklás csodáját, akár hobbiként tekintenek rá, akár versenyzővé szeretnének válni.
A csapat gyakran jár bemutatókra, fellépésekre, mert ez sokban segíti a gyerekek fejlődését, a lámpaláz legyőzését. Legnagyobb sikerüket a Tihanyi karácsonyi rendezvényen aratták, ahol a Diótörőnek adott helyet a Balaton jege. A bemutató után versenyzők és nézők együtt siklottak a magyar tenger jegén – mert korcsolyázni mindenhol élmény!
És még mi a jó a korcsolyázásban? Növeli az egyensúlyérzéket, fejleszti a koordinációt, formálja az alakot, és persze óriási sikerélményt nyújt, mindezt úgy, hogy egyáltalán nem terheli meg a testedet! Ha kedvet kaptál a korcsolyázáshoz, és hozzáértő szakmai kezekben szeretnéd elsajátítani ezt a páratlan élményeket nyújtó sportot, csatlakozz a Beáta Korcsolya Iskolához, mely korhatár nélkül mindenki számára nyitott. Budapesten több helyszínen vehetsz részt a tanfolyamokon – a jó hangulat, a szuper csapat és a tapasztalt oktató garantált!

Edzőink

Világos Beáta

Világos Beáta vezetőedző 18 hónapos korában kezdett el korcsolyázni, 3 éves korában már edzővel tanult, jégtáncban az első bajnoki címet 1974.-ben szerezte meg, későbbiekben több bajnokságot is nyert. IBV-n 2. helyezett volt JVB-n pedig 12. Edzőként 1985 óta tevékenykedik. Az utánpótlás nevelésben, több jégtáncos párja kiemelkedő sikereket ért el hazai és nemzetközi versenyeken. A Sztárok a jégen tv-s produkció egyik koreográfusa és vezetőedzője volt. Csoportok oktatásával is foglalkozik. Tánctanításban és koreográfiák készítésében is nagy a tapasztalata és a szakmai hozzáértése. Közreműködött szervezőként és edzésvezetőként a Magyarországon rendezett Műkorcsolya Világ és Európa-bajnokságokon.

Dobó László

Egyesület elnöke Dobó László, aki 20 éve foglalkozik jégpályák üzemeltetésével és jégmesteri felügyeletével. Jégkészítésben, pályakészítésben nagy tapasztalattal és szaktudással rendelkezik. Több nemzetközi és hazai versenyre biztosított korrekt jégfelületet az ország egész területén. A Budapest Sportcsarnok egyik jégmestere volt. Jégkorong edzőként is tevékenykedik.